Pierdere la Uscare / Aprindere

AAF-BAL - furnace for loss on ignition tests

Pierderea la aprindere (LOI)

Pierderea la uscare este o metodă de testare utilizată pe scară largă pentru a determina conținutul de umiditate al unei probe, deși ocazional se poate referi la pierderea oricăror materii volatile din probă.

Pierderea prin uscare nu se referă de obicei la apa compactă molecular sau la apa de cristalizare.

HTMA 6/95 high temperature oven for loss on drying tests

Pierderea prin uscare (LOD)

Pierderea la aprindere reprezintă procesul de măsurare a modificării greutății unei probe după ce a fost încălzită la temperaturi înalte, cauzând arderea sau volatilizarea conținutului său.

Schimbarea greutății probei este monitorizată în timpul procesului de încălzire și acest lucru este necesar, de exemplu, pentru determinarea conținutului de materie organică în materiale precum sedimentele, nămolul, solul și deșeurile.

Materialele anorganice cum ar fi cimentul, varul, bauxita calcinată și materialele refractare pot fi, de asemenea, testate prin pierdere la aprindere.

Custom-built retort furnace for thermogravimetric analysis

Analiza termogravimetrică

ceasta este utilizată în mod obișnuit pentru a determina anumite caracteristici ale materialelor care prezintă pierderi sau câștiguri de masă datorate descompunerii, oxidării sau pierderii elementelor volatile (cum ar fi umiditatea).

Pentru analiza termogravimetrică, variația în greutate a probei trebuie monitorizată continuu în timpul procesului de încălzire. Carbolite Gero produce un număr de produse standard cu cântar integrat, cum ar fi AAF-BAL pentru pierderi organice la aprindere, CWF-BAL pentru pierderile anorganice la aprindere și ABA 7/35B pentru măsurarea conținutului de liant asfaltic.

Produsele personalizate pot include, de asemenea, un cântar integrat pentru pierderi la uscare, pierderi la aprindere și analiză termogravimetrică. Unele exemple pot fi văzute pe paginile dedicate ale produselor.